Wie ik ben

Mijn naam is Hans Peerdeman.

Ik woon in Noord-Scharwoude, ben getrouwd en vader van drie (inmiddels volwassen) kinderen. Kort na mijn start als pianoleraar ben ik opa van een kleinzoon geworden.

Ik ben geboren in Zuid-Scharwoude op 5 januari 1960

In de zomer van 2012 besloot ik het roer om te gooien en fulltime het vak van pianoleraar te gaan beoefenen. Uiteraard is daar een heel proces aan vooraf gegaan.

Als kind was ik al op jonge leeftijd geboeid geraakt door muziek. Eigenlijk gevoed door een reeks van gebeurtenissen in mijn jonge levensjaren, werd het muzikale gevoel bij mij als iets vanzelfsprekends.

Blij dat ik dan ook was, toen ik als 9-jarig jochie op pianoles mocht bij Mej. Truus Tuin (nog wel bekend bij oud-Langedijkers). Dat heb ik gedaan tot en met mijn 15e jaar.

 

Rond mijn 17e heb ik toelatingsexamen gedaan bij het Conservatorium in Alkmaar en hoewel met goed gevolg, ik was Inmiddels in de ban geraakt van popmuziek en het Conservatorium had daar destijds geen ruimte voor, anders dan tegenwoordig met ook een Bachelor of Master Pop opleiding.

Niet lang daarna startte ik een carrière als DJ, begonnen in Alkmaar en later nog in Heerhugowaard en Langedijk (o.a. in café de Roode Leeuw). Maar het gemis aan pianospelen was groot en juist doordat ik als DJ veel in contact kwam met professionele muzikanten besloot ik zelf professioneel muzikant te worden als, zoals dat heet, toetsenist.

Inmiddels getrouwd en met het eerste kind op komst, bleek dat het muzikantenleven weinig zekerheden bood. En ondanks dat ik zeer dicht tegen een platencontract aan zat, besloot ik toch maar een reguliere baan te zoeken. Ik vond die bij de Sociale Verzekeringsbank en heb daar 28 jaar altijd met plezier gewerkt, waarvan de laatste 15 jaar als ICT specialist.

Muzikaal ben ik blijven doorgroeien, af en toe een schnabbel als studiomuzikant, maar zeer veel zelf spelen, optreden, componeren, professionele orkestbanden maken en uiteraard, het leukst van alles, pianoles geven (in eerste instantie aan familieleden). Mijn passie voor muziek lokte menigmaal de opmerking uit bij mijn collega’s: “Wat doe je hier nog?”

Uiteindelijk dus de keuze gemaakt om voor mijzelf te beginnen. Als pianoleraar. De piano, dat is immers mijn basis, waar het ooit allemaal mee begon.