Visie

Ik ben piano- en keyboardleraar geworden, omdat ik het leuk vind om aan anderen mijn kennis over te dragen. Daarbij is muziek in allerlei vormen mijn passie. Ik heb karakter-eigenschappen die daarbij passen, muzikaliteit, gedrevenheid, geduldig zijn en natuurlijk humor. Maar ik ben ook een idealist.

Met mijn levenservaring beschik ik over veel inzicht en ik zie mezelf als een moderne leraar met naast het lesgeven ook het:

  • Organiseren van het jaarlijks Cultureel Pianofestijn, waar mijn leerlingen mogen spelen op een concertvleugel. Dit pianofestijn is gekoppeld aan een goed doel.
  • Stimuleren van leerlingen om te spelen op door anderen verzorgde evenementen, zoals de Rabo Sponsortour, Rondje Piano Schagen en bij de uitreiking lintjes voorafgaand aan de Koningsdag.
  • Stimuleren en begeleiden van leerlingen bij hun muzikale ontwikkeling. Eigen compositie voor het staatsexamen muziek, deelname aan de Grote Prijs van Heerhugowaard en dergelijke.
  • Open staan voor lessen aan leerlingen met een (vorm van) beperking.

Het aandeel volwassen pianoleerlingen is relatief laag. Daar wil ik verandering in aanbrengen. Het is tegenwoordig heel normaal dat wij, als mens, onszelf blijven prikkelen/stimuleren. Niet meer “eens geleerd is altijd geleerd”, we zijn voortdurend in ontwikkeling. Dat kunnen ook nieuwe uitdagingen zijn, zoals piano leren spelen!

Muziek is van alle leeftijden, maar ook van alle genres (klassiek, pop, rock, jazz, NL-talig enz.)!

Het vak pianoleraar moet weer een begrip worden en vooral zichtbaar zijn, daarom kies ik bewust privélessen en voor een locatie binnen een woongebied.

Pianolessen volgen kost geld. Daarom steun ik van harte het initiatief van bijvoorbeeld de Meedoenpas. Hiermee wordt het voor meer mensen mogelijk gemaakt om pianolessen te volgen.

We leven in een snelle wereld. Ontwikkelingen van vandaag zijn morgen alweer achterhaald. Ik speel daar op in, door veelvuldig gebruik te maken van de beschikbare technieken.

Ontwikkelen doe ik ook. Ik heb gestudeerd aan de Shumann Akademie en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen binnen mijn vakgebied via het lidmaatschap van de Nederlandse Toonkunstenaars Bond (NTB).